Henry ‘The Fonz’ Winkler veilt Happy Days memorabilia

Goed nieuws voor de fans van de Amerikaanse televisieshow Happy Days. Niemand minder dan Henry Winkler (76), oftewel Arthur 'The Fonz' Fonzarelli, gaat kostuums, rekwisieten en andere memorabilia veilen voor de non-profit organisatie This Is About Humanity, die zijn dochter Zoe heeft opgezet met twee vrienden van haar. Dit meldt Deadline.

Op 8 december gaan er meerdere items onder de hamer, waaronder een complete 'Fonzy' outfit met spijkerbroek, een wit t-shirt, zwarte laarzen en zijn iconische leren jasje. Het veilinghuis rekent erop dat de complete set tussen de 80.000 en 100.000 euro opbrengt. De motor waarop Winkler in de show te zien was moet weggaan voor tenminste 100.000 euro. Daarnaast worden er scripts, foto's, brieven en andere persoonlijke zaken van The Fonz verkocht, die gelinkt zijn aan Happy Days.

Winkler's dochter Zoe zorgt ervoor dat de opbrengst via haar organisatie terecht komt bij families aan de Amerikaanse grens met Mexico die recent herenigd zijn of juist nog steeds uit elkaar zijn. Volgens haar hebben die gezinnen elke hulp die voor handen is nodig en daar is vader Henry het helemaal mee eens. "Natuurlijk wil ik helpen en op deze manier hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen. Happy Days is een prachtig hoofdstuk uit mijn leven waaraan ik mooie herinneringen heb. Als ik daardoor andere mensen kan helpen, door een stukje uit mijn verleden te veilen, dan doe ik dat graag."

De stukken worden geveild bij Bonhams in Los Angeles. Geïnteresseerden kunnen het aanbod online bekijken via de site van het veilinghuis.