Heracles wint door late treffer van Heerenveen

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo heeft in een moeizame wedstrijd met 1-0 van Heerenveen gewonnen. Aanwinst Ahmed Kutucu bewees met een assist op Delano Burgzorg meteen zijn waarde. Heerenveen blijft door de nederlaag achtste met 22 punten. Heracles komt op 21 punten en klimt naar de elfde plaats.

Heracles won in 2021 van FC Emmen, maar verloor van FC Utrecht en Vitesse en werd door Feyenoord uitgeschakeld in de KNVB-Beker. Heerenveen bekert wel door na de zege op FC Emmen, maar is in de Eredivisie al tien wedstrijden zonder zege.

Heracles begon goed met een kans voor Silvester van de Water. Die schoot na een goede steekpass echter hard naast. Dat was ook de grootste kans van de eerste helft, waarin Heerenveen-coach Johnny Jansen Siem de Jong geblesseerd zag uitvallen.

Heracles bracht in de tweede helft de van Schalke gehuurde spits Ahmed Kutucu voor Ismail Azzaoui. Na balverlies van Heerenveen werd Kutucu de diepte in gestuurd. De aanvaller hield het overzicht en legde af op Burgzorg, die in de 88e minuut de winnende treffer binnenschoot. De Turkse international kreeg ook nog een kans op de 2-0, maar hij schoot tegen doelman Erwin Mulder op.