Herstel bij Heijmans houdt aan

ROSMALEN (ANP) - De weg naar herstel bij Heijmans is duidelijk ingezet. Het bouwbedrijf sloot het afgelopen jaar af met een winst van 20 miljoen euro, waar een jaar eerder nog dieprode cijfers werden geschreven. De omzet in Nederland, de markt waar Heijmans zich tegenwoordig uitsluitend op richt, steeg en ook de nettoschuld van het bedrijf werd weggewerkt.

Topman Ton Hillen oordeelde over overgangsjaar 2017 als een jaar waarin een goede basis is gelegd voor verder herstel. Met name de divisie infra zadelde Heijmans tijden op met grote problemen. Hier werd nu voor het eerst in jaren weer winst gemaakt. Ook bij vastgoed en woningbouw was sprake van groei. De ontwikkelingen bij de utiliteits-tak bleven achter. Dit onderdeel schreef nog altijd rode cijfers.

De omzet van Heijmans steeg tot ruim 1,4 miljard euro, tegenover 1,37 miljard euro een jaar eerder. Het onderliggende bedrijfsresultaat kwam uit op 30 miljoen euro positief, tegen een min van 73 miljoen het jaar daarvoor. Heijmans heeft voor 1,9 miljard euro aan werk op de plank liggen, iets meer dan een jaar eerder.

0 Reacties Doe mee met de discussie →