Herstelde Depay terug bij Olympique Lyon

LYON (ANP) - Memphis Depay is weer fit. De aanvaller van Oranje treedt dinsdagavond met Olympique Lyon aan in de thuiswedstrijd in de Franse competitie tegen Lille. Hij fungeert als aanvoerder. De nieuwe trainer Rudi Garcia benoemde hem bijna twee weken als vaste captain van Lyon. Door een dijbeenblessure kon Depay zijn nieuwe rol nog niet invullen. Tegen Lille begint hij om 21.05 uur aan zijn honderdste competitiewedstrijd voor zijn Franse club. Ploeggenoot Kenny Tete zit op de bank.

Depay zat bij Oranje in Belfast op 16 november tegen Noord-Ierland (0-0) nog op de tribune. Hij had de dagen daarvoor amper kunnen trainen vanwege een hamstringblessure. Drie dagen later stond stond Depay tegen Estland (5-0) wel in de basis, maar hij keerde na rust niet meer terug op het veld.

Met een hernieuwde hamstringblessure meldde Depay zich weer in Lyon, tot flinke ergernis bij zijn coach Garcia. Volgens de Franse trainer had hij beter niet kunnen spelen voor Oranje, dat al zeker was van kwalificatie voor het EK.