Hierro bondscoach van Spanje op WK

KRASNODAR (ANP) - Fernando Hierro zit tijdens het WK als bondscoach op de bank bij Spanje. De technisch directeur van de Spaanse voetbalbond RFEF neemt de taken over van Julen Lopetegui, die twee dagen voor de eerste groepswedstrijd tegen Portugal werd ontslagen. De RFEF neemt het Lopetegui bijzonder kwalijk dat hij in het geheim heeft onderhandeld met Real Madrid.

De winnaar van de laatste drie edities van de Champions League maakte dinsdag bekend dat Lopetegui na het WK als trainer in Madrid aan de slag gaat. De bond werd pas 5 minuten voordat het persbericht de deur uit ging op de hoogte gebracht. Het leidde tot veel commotie in het Spaanse kamp. Amper 24 uur later werd Lopetegui ontslagen.

De vijftigjarige Hierro speelde zelf meer dan zeshonderd wedstrijden voor Real Madrid en kwam 89 keer uit voor de nationale ploeg. De verdediger, die ook als controlerende middenvelder uit de voeten kon, maakte 29 doelpunten voor zijn land en fungeerde lang als aanvoerder. Hierro behoorde op de WK's van 1990, 1994, 1998 en 2002 tot de Spaanse selectie.

Weinig ervaring

Als trainer heeft Hierro weinig ervaring. Hij werkte als assistent bij Real Madrid en was in het seizoen 2016-2017 op het tweede niveau hoofdtrainer van Real Oviedo. In november vorig jaar pakte hij zijn oude taak als technisch directeur bij de Spaans bond weer op.

Hierro leidt woensdag al de training van de nationale ploeg in Krasnodar. Hij debuteert vrijdag in Sotsji op de bank als bondscoach bij het WK-duel met Europees kampioen Portugal. Iran en Marokko zijn de andere tegenstanders in de groep van 'La Roja'. De wereldkampioen van 2010 wordt in Rusland tot de titelfavorieten gerekend.

0 Reacties Doe mee met de discussie →