Hitfilm Alles op Tafel niet terug in bios, gaat naar Amazon Prime

De hitfilm Alles op Tafel keert na de lockdown niet terug in de bioscopen. De film met in de hoofdrollen Linda de Mol en Peter Paul Muller zal vanaf 1 februari exclusief te zien zijn op Amazon Prime Video.

Dat hebben distributeur Independent Films en Amazon Prime maandag bekendgemaakt. Eerder werd gemeld dat de film, die in het najaar doorlopend volle zalen trok, nog wel terug zou keren in de bioscopen. "Maar de onzekerheid duurt nu te lang en er staan te veel andere films klaar die uitkomen als de zalen weer open mogen", aldus een woordvoerder.

De Nederlandse remake van de Italiaanse hit Perfetti Sconosciuti was een van de weinige titels die in november in de bioscopen stand hield tegen het geweld van James Bond. Alles op Tafel vertelt over een groep goede vrienden die een diner hebben. Zij dagen elkaar uit om de hele avond hun smartphones op tafel te leggen en elk gesprek en tekstbericht te delen met de rest van de groep, om te bewijzen dat zij geen geheimen voor elkaar hebben. Al snel blijkt echter dat zij elkaar veel minder goed kennen dan ze dachten.

Behalve Linda de Mol en Peter Paul Muller spelen Lies Visschedijk, Ramsey Nasr, Eva Crutzen, Waldemar Torenstra en Diederik Ebbinge in de film. Het scenario van Alles op Tafel is geschreven door Frank Houtappels, de regie was in handen van Will Koopman. Het besluit om de film niet opnieuw in de bioscopen uit te brengen staat volgens de makers los van de commotie rond de familie De Mol en het programma The Voice.