Hoger beroep ‘obermishandelaars’ begint

PRAAG (ANP) - Het hoger beroep van de Nederlandse broers Arash en Armin N. begint dinsdag in het gerechtshof in de Tsjechische hoofdstad Praag. De broers zijn eerder dit jaar door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf en zes jaar voor het toebrengen van zwaar letsel bij een ober en wegens ordeverstoring.

Zowel de broers als het Openbaar Ministerie waren na de uitspraak in beroep gegaan tegen de uitspraak.

Armin en Arash waren vorig jaar april met een groep van in totaal zeven vrienden in Praag om het vrijgezellenfeest van een van de mannen te vieren. Twee vrienden kregen ruzie met de manager van restaurant Polpo, omdat ze op het terras bier dronken dat ze zelf hadden meegenomen. Die ruzie liep uit de hand. De toegesnelde ober Miroslav Vitek werd zo zwaar afgetuigd dat hij onder meer een gebroken oogkas, een gebroken kaak en een verbrijzelde enkel opliep.

Van het gevecht zijn beelden op internet verschenen. Die zorgden voor grote verontwaardiging in zowel Nederland als Tsjechië. Te zien is hoe de broers herhaaldelijk blijven slaan en schoppen terwijl de ober al op de grond ligt.

Mogelijk doet het hof dinsdag direct al uitspraak.