‘Hogere opening Wall Street’

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen donderdag waarschijnlijk hoger openen. Wall Street lijkt daarmee Europa te volgen, waar de beurzen een kredietverlaging van Spanje van zich afschudden en een voorzichtig herstel laten zien.

De stemming wordt ook gesteund door een flinke daling van het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Het aantal zakte naar 339.000, van 369.000 een week eerder. Economen hadden gerekend op 370.000 aanvragen.

Sprint Nextel, de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de VS, klimt ruim 12 procent in de voorbeurshandel. Volgens mediaberichten aast het Japanse mobieletelefoniebedrijf Softbank op een belang van ruim twee derde in zijn Amerikaanse branchegenoot. Met de koop zou een bedrag gemoeid zijn van tenminste 1 biljoen yen (circa 10 miljard euro).

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,4 en 0,6 procent voor de Amerikaanse beurzen. De Amerikaanse beurzen eindigden woensdag in het rood. Beleggers schrokken van slechte prognoses van aluminiumproducent Alcoa. De Dow-Jonesindex sloot 1 procent lager op 13.344,97 punten.