Hollywood geschrokken van dood Halyna Hutchins

In Hollywood wordt met ongeloof gereageerd op de dood van Halyna Hutchins. De 42-jarige cameraregisseur kwam vrijdag om het leven in New Mexico nadat acteur Alec Baldwin een dodelijk schot loste op de set van de film Rust. Het incident gebeurde met een pistool uit de rekwisieten.

Onder een laatste post op het Instagram-account van Hutchins, een filmpje waarin ze tijdens een vrije dag op de set gaat paardrijden, betuigen collega's en andere betrokkenen inmiddels hun medeleven. Een van de reacties is van acteur Dwayne Johnson, beter bekend als The Rock. "Ik vind het zo, zo erg. Rust in vrede. Mijn liefde en kracht gaan naar jouw familie", schrijft hij.

Het productiebedrijf achter Rust heeft ook gereageerd. "Iedereen is compleet ontdaan door deze tragedie", laat het bedrijf weten aan The New York Post. "We betuigen de familie en geliefden van Halyna ons diepste medeleven en werken volledig mee aan het onderzoek van de politie van Sante Fe."

Op Twitter wordt de cameraregisseur ook veelvuldig herdacht. Acteur Joe Manganiello, echtgenoot van actrice Sofia Vergara, zegt geschokt te zijn. "Ik had het geluk met Halyna te werken voor Archenemy. Een fantastisch talent en geweldig persoon. Ik kan niet geloven dat zoiets vandaag de dag kan gebeuren... een schot van een pistool uit de rekwisieten doodt een crewlid? Wat een afschuwelijke tragedie. Mijn hart gaat uit naar de familie."

Acteur Elijah Wood laat ook van zich horen. "Absoluut verschrikkelijk nieuws over de cameraregisseur, Halyna Hutchins. Mijn hart gaat uit naar haar familie", twittert hij. Acteur Alex Winter is ook geschrokken. "Condoleances aan de familie en vrienden van Halyna Hutchins. Medewerkers zouden nooit onveilig moeten zijn op de set en als dat wel zo is, moet altijd duidelijk zijn waarom dat is."

Het incident gebeurde tijdens opnames voor de film Rust, een western waar de 63-jarige Baldwin behalve als acteur ook als co-producent voor werkt. Hutchins werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar zij overleed daar enkele uren later aan haar verwondingen. De 48-jarige regisseur Joel Souza raakte ook gewond tijdens het incident. Hij is volgens de politiechef van Santa Fe met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht en buiten levensgevaar.

Het onderzoek naar het incident is nog gaande en er is nog niemand aangeklaagd. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd.