Hollywoodsterren achter actie voor crewleden

Hollywoodprominenten onder wie Jane Fonda, Kerry Washington en Ryan Reynolds hebben hun waardering uitgesproken voor crewleden in Hollywood. De vakbond van de mensen achter de schermen dreigt met een staking, omdat zij niet uit nieuwe cao-onderhandelingen komen met de producenten.

De International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE) vertegenwoordigt tienduizenden werknemers in Hollywood. De vakbond heeft leden gevraagd om een mandaat om een staking uit te roepen als de besprekingen op niets blijven uitlopen.

Jane Fonda en Lily Tomlin poseerden dinsdag al op de set van hun serie Grace and Frankie in T-shirts met het logo van de vakbond en de slogan #IASolidarity. Kerry Washington deelde die hashtag op Twitter. "Je ziet ze misschien niet op het scherm maar zij creëren de magie en houden de set draaiende", schreef de actrice over crewleden.

Ook onder meer Ryan Reynolds, Seth Rogen en Lucy Hale deelden het logo van de actie van IATSE. Ben Stiller liet weten: "Ik heb net negen maanden met een ongelooflijk hardwerkende crew van filmmakers doorgebracht in erg zware omstandigheden. Ik sta volledig achter hun strijd om betere werkomstandigheden."