Hollywoodsterren tekenen brief over belang van coronavaccins

Een groep van zeventig bekende namen uit Hollywood en omstreken heeft een brief ondertekend van non-profitorganisatie Care waarin wereldleiders wordt gevraagd meer moeite te steken in het wereldwijd toegankelijk maken van coronavaccins. De brief is dinsdag door The New York Times gepubliceerd en is onder anderen getekend door Eva Longoria, Peter Dinklage, Anne Hathaway en Richard Gere.

Regeringsleiders worden in de brief opgeroepen om zich aan de richtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie te houden, die stelt dat voor 2022 tenminste 70 procent van de wereldbevolking een vaccin moet kunnen krijgen. Ook wordt er in de brief gehamerd op betere infrastructuur en investeringen in openbaar onderwijs in onderontwikkelde landen.

De brief komt op het moment dat in New York de Nationale Vergadering van de Verenigde Naties bezig is, voorgezeten door de Amerikaanse president Joe Biden. "We kunnen miljoenen levens redden - en biljoenen aan economische kosten besparen - door nu bij elkaar te komen en de politieke en economische bronnen aan te boren om corona een halt toe te roepen", staat er in de brief. "Want niemand van ons is veilig totdat iedereen van ons veilig is."