Hondenuitlater van Lady Gaga noemt haar hond zijn beschermengel

Ryan Fischer, de hondenuitlater van Lady Gaga, heeft maandag voor het eerst gereageerd op de schietpartij vorige week. Op Instagram schrijft hij over hoe hij tijdens het uitlaten werd neergeschoten, hoe twee van Gaga's honden werden meegenomen en dat haar ontsnapte bulldog Asia zijn beschermengel is.

Fischer werd woensdag toen hij de drie honden van de zangeres aan het uitlaten was in West Hollywood door twee gewapende mannen overvallen en neergeschoten. Ze wisten twee van haar viervoeters mee te nemen, maar Asia wist te ontsnappen. "Terwijl de auto weg snelde en het bloed uit mijn schotwond gutste kwam er een engel aan die naast me ging liggen. Mijn paniek verminderde en ik werd rustiger toen ik naar haar keek, zelfs toen ik besefte dat het bloed rond haar kleine lichaam van mij was", blikt hij terug.

De hondenoppas hield Asia stevig vast en dacht aan al hun mooie momenten samen. Ook nam hij zichzelf op dat moment voor er alles aan te doen om "haar broertjes" en zichzelf te redden. "Ik keek naar mijn beschermengel en haar bibberende lijfje en was dankbaar dat het in ieder geval met haar goed zou komen."

Ook met Fischer zelf komt het goed, hij ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. Gaga's andere honden Gustav en Koji werden afgelopen weekend teruggevonden. De zangeres, die in Rome is vanwege filmopnames, had een beloning van een half miljoen dollar uitgeloofd voor de veilige terugkeer van de beestjes.