Honderden fans doen suggesties voor ‘best of’-editie Passion

Al vele honderden fans hebben het afgelopen etmaal via sociale media suggesties aangedragen voor de 'best of'-editie van The Passion die de EO wil gaan samenstellen.

Met de hashtag #ThePassion2020 kunnen liefhebbers oude nummers van de afgelopen negen jaar noemen die zij graag nog een keer zouden willen zien. Op die manier hoopt de EO toch een uitzending te kunnen brengen rond het lijdensverhaal van Jezus, nu door de coronacrisis de liveversie niet kan doorgaan.

Populaire namen die fans vaak noemen zijn René van Kooten, Charly Luske, Jeroen van Koningsbrugge en Tommie Christiaan. Zij hadden de afgelopen jaren hoofdrollen in het spektakel.

Rijk archief

"Dit is de tiende editie, dus we hebben een heel rijk archief van nummers opgebouwd", stelde EO-directeur Arjan Lock eerder. Hij vindt het belangrijk dat op 9 april "het verhaal wordt verteld dat we willen delen. The Passion gaat over alleen gelaten worden, over verdriet, angst, twijfel hoe het nu verder moet. Het zijn in deze tijd meer dan ooit vragen waar mensen mee zitten, en het verhaal geeft op al die vragen antwoorden."

Hij sprak ook de hoop uit dat The Passion in de normale vorm in 2021 toch nog in Roermond kan plaatsvinden.