Hooverphonic: na songfestival gaat sowieso een fles bubbels open

Over het optreden bij het Eurovisie Songfestival kan de Belgische inzending Hooverphonic weinig kwijt, "maar het wordt honderd procent Hooverphonic", zo vertellen de drie bandleden Geike Arnaert, Alex Callier en Raymond Geerts aan het ANP. Zondag repeteert de band om 12.00 uur voor het eerst in Rotterdam Ahoy. "Oh, en Geikes jurk is ontworpen door Tom Eerebout. Maar dan verklappen we eigenlijk alweer veel te veel."

Natuurlijk was het vorig jaar een teleurstelling toen het liedjesfestijn in Rotterdam niet doorging, maar dat er überhaupt publiek aanwezig is bij het Eurovisie Songfestival maakt voor de Belgische inzending Hooverphonic een hoop goed. "Stel nou dat we winnen en we moeten dat met z'n drieën in een green room vieren. Dat zou wel erg treurig zijn", vindt Alex Callier, die in het nummer de piano speelt.

Over de uitslag durven ze echter niets te zeggen. "Je weet nooit wat je kans is, want je kan niet objectief naar je eigen muziek luisteren", vertelt Callier. "We hebben het nummer al zo vaak gehoord en er zo veel aan gewerkt, dat we het gewoon niet weten." De uitslag maakt de drie artiesten dan ook, hoe cliché ook, eigenlijk niet uit. "Ik heb er gewoon heel veel plezier in. Het is fijn om met het nummer bezig te zijn", vertelt Arnaert. "Het zal een feest worden, waar we ook eindigen."

De groep, die sinds 1995 binnen en buiten België hits scoorde met nummers als Badaboum, Amalfi en The Night Before, moet in een Rotterdams hotel in quarantaine. Daar hebben Arnaert, Callier en Geerts geen problemen mee, al vinden ze het wel jammer dat ze Rotterdam niet kunnen verkennen. "Er staat een fles bubbels op de kamer, dus wat de uitkomst ook is, die trekken we open om het te vieren", vertelt Arnaert. "Oh ja, en we gaan aan de zeevruchten, die schijnen erg goed te zijn in dat hotel", vult Callier aan. "Maar wel pas na de show hoor, want je weet het maar nooit."