Hooverphonic noemt coronabesmettingen alarmerend

De Belgische band Hooverphonic kijkt met enige zorg naar de coronabesmettingen in de songfestivaldelegaties van Polen en IJsland. "Ik vind dat alarmerend", zei bassist Alex Callier tijdens de openingsceremonie van het songfestival tegen het ANP.

Callier en bandmaten Raymond Geerts en Geike Arnaert blijven de coronaregels strikt opvolgen. "Wij blijven in onze bubbel en heel strikt in ons hotel. We hebben zelfs de Nederlandse delegatie nog niet ontmoet. We hebben ze alleen van ver gezien. Dan zeggen we: 'goedendag', maar dat is het."

De Belgische inzending heeft er vertrouwen in dat het binnen hun delegatie in ieder geval niet mis zal gaan. "Ik ben er wel vrij zeker van dat wij goed bezig zijn, maar you never know", aldus Callier.

Kroatië

Geerts voegde er aan toe dat een ongeluk al in een klein hoekje zit. Hij wees daarbij naar de afstand die soms niet werd gehouden op de turquoise loper. "Dit is eigenlijk al niet goed", zo wees hij naar de Kroatische inzending die vlak naast hem een interview deed. "Dan denk ik: denk toch na!"

Los van de zorgen om corona geniet Hooverphonic, die dinsdag uitkomt in de eerste halve finale, met volle teugen van het songfestivalavontuur. "We hebben een leuk team, zitten in een leuk hotel in een toffe stad en de setting in Ahoy is heel cool", somt Callier op. "Én de technische crew is fantastisch in Nederland."