Horecaondernemers protesteren maandag in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Horecaondernemers gaan maandag protesteren in Den Haag. Ze willen meer financiële steun van de overheid voor het verlies aan omzet vanwege de coronamaatregelen.

Donderdag lekte uit dat de regeringscoalitie honderden miljoenen euro's extra wil uitrekken voor steun aan onder meer bedrijven in sectoren die het nog steeds zwaar hebben door de coronacrisis. De partijen willen dat bedrijven die 70 procent van hun omzet verliezen, een groot deel (85 procent) van hun vaste lasten vergoed krijgen.

Maar voor de Horeca Alliantie is dat onvoldoende. Die wil een financiële compensatie tot 100 procent. "De horeca verdient echte stéun voor haar medewerking; volledige steun en géén doffe dreun," aldus de Horeca Alliantie.

Koekamp

De horecaondernemers komen maandag rond het middaguur bijeen op de Koekamp, naast het Malieveld. Daar zullen onder anderen Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland, horecaondernemer Khalid Oubaha en PVV-leider Geert Wilders hen toespreken. Ook wordt er vermoedelijk een manifest aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) overhandigd.

In de Horeca Alliantie zitten onder meer de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en het Nederlands Horeca Gilde (NHG).