Horrorfilm Pooh op ‘mysterieuze wijze’ niet in Hongkong te zien

De horrorfilm Winnie The Pooh: Blood and Honey wordt plotseling niet meer vertoond in Hongkong. De film zou deze week in première gaan maar is vanwege "technische redenen" gecanceld. Distributeur VII Pillars Entertainment stelt op Facebook dat de beslissing "met grote spijt" is genomen zonder daarbij details te geven.

Rhys Frake-Waterfield, regisseur van Winnie The Pooh: Blood and Honey, zegt tegen Reuters dat er "iets mysterieus" is gebeurd. Volgens hem waren de bioscopen allemaal akkoord om de film de vertonen. "En dan komen ze allemaal van de ene op de andere dag tot dezelfde beslissing. Dat is geen toeval. Ze claimen technische redenen, maar er is geen technische reden. De film is wereldwijd op meer dan 4000 bioscoopschermen vertoond. De schermen in Hongkong zijn de enige met dergelijke problemen."

Mogelijk heeft de beslissing te maken met de Chinese censuur rondom Winnie The Pooh. De bekende teddybeer wordt op sociale media qua uiterlijk al jaren vergeleken met de Chinese leider Xi Jinping en wordt vaak door tegenstanders van de president gebruikt. Chinese autoriteiten proberen Pooh daarom op verschillende kanalen te censureren.

De horrorversie van Winnie The Pooh kwam al eerder in het nieuws omdat verschillende partijen buitengewoon ongelukkig waren met de nieuwe, moordende Pooh. Tot begin 2022 moesten de erven van schrijver A.A. Milne toestemming geven voor een nieuwe verfilming van het beroemde boek maar omdat de auteursrechten zijn verlopen kan iedereen zijn of haar nieuwe versie maken.