House of the Dragon heeft andere toon dan Game of Thrones

Hoewel House of the Dragon een spin-off is van Game of Thrones, zijn de series toch verschillend. Volgens 'showrunner' Miguel Sapochnik, in die functie eindverantwoordelijk voor de productie, is de toon anders.

Toen begin deze maand de eerste teaser van House of the Dragon verscheen, raakten fans enthousiast over de sfeer die doet denken aan Game of Thrones (2011-2019). Volgens Sapochnik zijn er gelijkenissen, maar ook veel verschillen. "House of the Dragon heeft zijn eigen toon die zich zal in de loop van de show zal ontwikkelen. Maar het is heel belangrijk om respect te tonen en hulde te brengen aan de originele serie, die behoorlijk baanbrekend was. We staan op de schouders van die serie en we zijn hier alleen vanwege die show", vertelt hij aan The Hollywood Reporter.

De showrunner kan de vergelijking goed maken, want hij werkte ook mee aan Game of Thrones. Toch hoopt hij dat fans de series los van elkaar gaan zien. "Maar dat moeten we verdienen, dat gaat niet zomaar. Hopelijk genieten de fans ervan om wat het is."

House of the Dragon is net als Game of Thrones gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R. R. Martin. De reeks gaat over de familie Targaryen en speelt zich 300 jaar voor het verhaal van Game of Thrones af. Onder anderen Paddy Considine, Olivia Cooke, Matt Smith en Emma D’Arcy hebben een rol. De serie verschijnt volgend jaar.