Howard Stern: ziekenhuizen moeten anti-vaxers weigeren

De Amerikaanse radiopresentator Howard Stern (68) heeft in de nieuwste aflevering van The Howard Stern Show gezegd dat hij vindt dat ziekenhuizen patiënten moet weigeren die zich niet tegen het coronavirus willen laten inenten. Stern heeft zich al vaker uitgelaten over de 'anti-vaxers' en vindt het onbegrijpelijk dat ongevaccineerden nog recht hebben op zorg terwijl artsen en verpleegkundigen al twee jaar op hun tandvlees lopen.

Volgens Stern zou de druk op de zorg een stuk minder worden als men zich laat vaccineren. "Als het aan mij lag zou er geen een ongevaccineerd persoon meer recht hebben op een ziekenhuisbed. Omdat je dat had kunnen voorkomen door een vaccinatie te nemen. En dus voer je willens en weten de druk op en verwacht je wel dat je de zorg krijgt die bij het coronavirus hoort, maar daar verder zelf niets aan wil bijdragen. Je hebt lang genoeg de tijd gehad om je te laten vaccineren, dus het is klaar nu wat mij betreft."

Hij vervolgt: "Er is mensen verteld dat ze overlijden wanneer ze het vaccin nemen. Tuurlijk zullen er een paar blijven leven maar de meeste van jullie gaan dood. Deze mensen hebben geen vertrouwen in onze overheid en hun experts. Zij denken dat er een complottheorie is waardoor ze in een magneet veranderen of zoiets raars. Nou, ik heb nu drie prikken gehad en de enige bijwerking die ik had was dat ik een beetje moe en misselijk was. En dat was alleen op de dag dat ik de prik kreeg."

Stern haalde afgelopen week ook al fel uit naar tennisser Novak Djokovic, die naar Australië afreisde om mee te doen aan de Australian Open, maar na veel gedoe het land werd uitgezet en waarschijnlijk drie jaar niet meer terug mag komen. "Wat een fucking asshole. Ze zouden hem niet alleen Australië moeten uit gooien maar tevens voor altijd verbannen uit de tennissport. Die man denkt alleen maar aan zichzelf en denkt dat hij boven de wet staat."