Hugh Grant speelt slechterik in Dungeons & Dragons-film

Er is nog altijd niet veel bekend over het verhaal van de Dungeons & Dragons-verfilming, maar filmstudio Paramount heeft dinsdag wel een nieuwe hoofdrolspeler bekendgemaakt. Hugh Grant gaat de bad guy spelen in de nog titelloze film.

Eerder tekenden Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith en Regé-Jean Page al voor rollen in de film rond het spel. Dinsdag werd ook duidelijk dat Sophia Lillis, bekend van haar rollen in de It-films en drama Uncle Frank, te zien zal zijn in de film. Het script van de verfilming wordt geschreven door Jonathan Goldstein en John Francis Daley, die eerder werkten aan de scenario's van onder meer de Horrible Bosses-films en Spider-Man: Homecoming.

Een filmversie van Dungeons & Dragons, dat aan de basis stond van de role playing game-trend in de jaren 80, staat al jaren op de rol. Een conflict over de rechten tussen spelfabrikant Hasbro, dat het bedrijf dat Dungeons & Dragons ooit uitbracht heeft overgenomen, filmstudio Warner en een derde partij die claimde de licentie te hebben zorgde ervoor dat het project jaren stillag.

Dungeons & Dragons kwam bijna vijftig jaar geleden op de markt. Inmiddels hebben ruim 50 miljoen mensen het gespeeld.