Hulu trekt Astroworld-docu alweer terug na kritiek

Streamingdienst Hulu heeft een documentaire over het fatale Astroworld Festival na een dag alweer offline gehaald. De special kreeg online veel kritiek te verduren van mensen die het veel te vroeg vonden voor een documentaire over iets wat nog niet eens een maand geleden is gebeurd.

Op sociale media plaatsen veel mensen boze berichten over het vijftig minuten durende Astroworld: Concert From Hell, geproduceerd door KTRK. "Een documentaire maken over Astroworld getuigt van wansmaak", zo schreef iemand. "Mensen zijn nog bezig met het rouwen om hun geliefden. De rechtszaken zijn nog niet eens begonnen. Goede documentaires worden gemaakt als alles achter de rug is. Er is nog niet genoeg tijd verstreken om dit volledig te bespreken."

Bij het Astroworld Festival in het Amerikaanse Houston, waar 50.000 mensen waren, kwamen begin november tien festivalgangers om het leven en raakten tientallen mensen gewond door gedrang op het veld. Hoe de situatie tijdens het festival zo uit de hand kon lopen, wordt nog onderzocht. Inmiddels zijn meer dan honderd rechtszaken aangespannen tegen de organisatoren.