Humberto Tan gastheer bij gala’s Mentelitity Foundation

Humberto Tan is de komende vijf jaar gastheer bij de gala’s van de Mentelitity Foundation, de stichting van snowboardster Bibian Mentel. Edwin Spee, de man van de tweevoudig Paralympisch Sporter van Nederland vroeg de presentator voor de klus in de talkshow Humberto.

Edwin was te gast in het programma om over zijn zieke vrouw te praten. Vrijdag werd bekend dat Bibian uitbehandeld is. Dat nieuws zorgde volgens Edwin voor veel reacties. Via een live-verbinding was Bibian ook te zien in Humberto. Ze vertelde dat het haar wens is dat de stichting door zou kunnen gaan met het helpen van kinderen om meer uit hun leven te halen.

In de studio zei Edwin dat er al veel hulp was aangeboden om die wens in vervulling te laten gaan. Hij vroeg of Humberto dan vijf jaar lang de gastheer van het gala zou willen zijn. De zichtbaar geëmotioneerde presentator zegde zijn medewerking toe. "Voor vijf jaar of langer", zei hij later in de uitzending toen hij afscheid wilde nemen van Bibian. Die wilde echter geen vaarwel zeggen. Twee weken geleden was ze er heel erg slecht aan toe. Nu gaat het, dankzij medicijnen, beter met haar. "Omdat we niet weten hoe lang het gaat duren, ga ik geen vaarwel zeggen", zei ze daarom. "Ik zeg tot de volgende keer."