Humberto Tan haalt uit naar Thierry Baudet na aids-uitspraken

Humberto Tan heeft zondagavond in zijn talkshow flink uitgehaald naar Thierry Baudet. De Forum voor Democratie-voorman zei dit weekend op een partijbijeenkomst dat "de kans dat een blanke hetero aids krijgt, kleiner is dan de kans dat hij door de bliksem wordt getroffen". Volgens Baudet zou aids "in principe" niet bestaan voor "blanke hetero's".

"Nu kan ik er allemaal officiële cijfers bij halen, bijvoorbeeld van het aidsfonds, en laten zien dat het kolder is wat hij zegt, maar daar gaat het bij hem niet om", zegt de 55-jarige Tan na het uitzenden van de desbetreffende video waarop Baudet zijn verhaal doet. Hij noemt daarop enkele verhalen die Baudet eerder verteld heeft die volgens hem ook niet in orde zijn, zoals het tussen aanhalingstekens plaatsen van de holocaust, "alsof het niet echt zou bestaan". "Hij komt nu weer met een verhaal dat de superioriteit van blanke heteromannen zou moeten onderstrepen. Daar gaat het Baudet om."

Tan noemt verschillende voorbeelden van mensen die aan aids zijn overleden, zoals zijn eigen broer, de broer van Eberhard van der Laan en de broer van demissionair premier Mark Rutte. "Baudet vindt het nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch, homofoob sausje. En dat in het weekend dat het betaalde voetbal de regenboogfamilie omarmd heeft en zichtbaar steunt", sluit Tan zijn verhaal af. "Baudet, bedankt."