I Can See Your Voice scoort minder dan van de buis gehaalde Voice

De zangshow I Can See Your Voice heeft vrijdagavond minder kijkers getrokken dan het van de buis gehaalde The Voice of Holland. Het RTL 4-programma scoorde ruim 1,1 miljoen kijkers, naar de talentenjacht die vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag is opgeschort keken de afgelopen twee weken ruim 1,7 en 1,6 miljoen mensen.

Voor I Can See Your Voice is het een gebruikelijk kijkersaantal. De afleveringen van de eerste twee reeksen trokken ook rond de miljoen kijkers. Het programma, dat door Carlo Boszhard wordt gepresenteerd, staat op de zevende plaats van de top 25 van best bekeken programma's van vrijdag.

Vorige week zaterdag werd bekend dat het huidige seizoen van The Voice of Holland na twee afleveringen is stilgelegd vanwege berichten over ongewenst gedrag achter de schermen. Deze werden aan het licht gebracht door het BNNVARA-programma BOOS van Tim Hofman.

In de aflevering die donderdag te zien was, worden bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur van het programma door meerdere vrouwen beschuldigd van wangedrag. Producent ITV en RTL laten een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de beschuldigingen.