Ian McKellen verrast Patrick Stewart op 80e verjaardag

Patrick Stewart werd maandag 80 jaar oud en om dat te vieren nam goede vriend Ian McKellen de twittergewoonte van de Star Trek-acteur tijdelijk over. McKellen droeg in een verjaardagsfilmpje het 81e sonnet van Shakespeare voor.

Sir Patrick begon in maart met het dagelijks voorlezen van een deel van Shakespeares Sonnetten op Twitter. De in 1609 verschenen bundel bestaat uit 154 gedichten, merendeels in sonnetvorm. Zondag merkte de acteur op dat hij bij een bijzonder nummer was aangekomen. "Ik had me nog niet gerealiseerd dat we op een speciaal punt zijn met deze sonnetten. We zijn net voorbij de helft, er zijn er nog 74 te gaan. We zitten nu op sonnet 80, en dat heeft een bijzondere betekenis voor mij, want morgen word ik 80."

Op zijn verjaardag zelf maandag kwam Stewart erachter dat zijn vrouw Sunny een verrassing voor hem in petto had. Ze had Ian McKellen gevraagd het 81e sonnet voor te lezen in een filmpje. "Sunny en mijn team namen het over voor mijn verjaardag, en regelden dit cadeautje voor de lezing van vandaag. Dank je wel, lieve Ian", aldus de jarige.