Ian McKellen voelt zich van binnen nog een tiener

Ian McKellen vindt het een uitdaging om vijftig jaar na dato weer de rol van het iconische figuur Hamlet in de theaters te spelen. Vooral omdat de inmiddels 82-jarige Britse acteur nu een stuk ouder is.

"Toen ik jong was speelde ik altijd de oudere rollen", legt McKellen uit in een interview met The Guardian. "En natuurlijk moest ik het me toen inbeelden. Want wat is 'oud'? Ik had geen idee!"

Nu McKellen het einde van zijn leven nadert, weet hij dat er eigenlijk weinig verschil is. "Naarmate je ouder wordt, word je van binnen eigenlijk leeftijdsloos. Want eerlijk gezegd voel ik me nog steeds 12."

In hetzelfde gesprek zegt McKellen dat hij een deal om "voor een heel mooi bedrag" zijn memoires uit te brengen naast zich heeft neergelegd. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Gandalf in de Lord of the Rings-films, was al deels begonnen maar kon maar moeilijk voorstellen wie zijn doelgroep was.

"Ik vermoedde dat er mensen zouden zijn die het wilden lezen om meer over Gandalf te ontdekken, maar zouden ze ook zo veel over Shakespeare willen weten? En vice versa. Ik bleef me maar afvragen voor wie schrijf ik dit?"