Ice Cube verdedigt samenwerking met Trump

Ice Cube heeft dit weekend nogmaals uitgelegd waarom hij in zee is gegaan met de regering van Donald Trump. De rapper kwam daarvoor afgelopen week onder vuur te liggen, maar benadrukte zondag in een interview op Fox News opnieuw dat hij politiek onpartijdig is.

Ice Cube stelde dit voorjaar zijn Contract with Black America op, en vroeg politici het initiatief om de positie van de Afro-Amerikaanse bevolking te verbeteren te steunen. Hij heeft daarbij altijd aangegeven dat hij bereid is met beide politieke partijen te praten. Eerder deze maand liet hij weten dat hij door zowel de Democraten als de Republikeinen was benaderd. Die eersten wilden na de verkiezingen met hem om de tafel, het team van Trump ging meteen met de rapper in gesprek.

"Ze luisterden, hoorden wat ik te zeggen had, werkten aan hun plannen en hebben die gepresenteerd", aldus Ice Cube over het project Platinum Plan, dat uiteindelijk 500 miljoen dollar in de zwarte gemeenschap moet gaan steken. Volgens de muzikant heeft zijn politieke voorkeur geen rol gespeeld bij zijn betrokkenheid bij het initiatief. "Mijn vader heeft me altijd geleerd: 'wie er ook president is, je moet 's ochtends toch gewoon naar je werk'. En dat is wat ik doe. Wie er ook president is, ik sta op en ga aan de slag."