Icon Award en prijs voor beste DJ Act bij Qmusic Top 40 Awards

Komende editie worden twee nieuwe prijzen uitgereikt bij de Qmusic Top 40 Awards, de prijzen voor de best scorende nummers en artiesten in de hitlijst gedurende het afgelopen jaar: de Qmusic Top 40 Icon Award en de prijs voor Beste DJ Act. Dat maakte het radiostation vrijdag bekend. De ceremonie is op 3 februari in Rotterdam Ahoy en wordt gepresenteerd door radio-dj Domien Verschuuren.

De categorie Beste DJ Act is een publieksprijs waarvoor luisteraars later een stem kunnen uitbrengen, De Qmusic Top 40 Icon Award wordt door de zender toegewezen aan iemand die "een prestatie van formaat" heeft geleverd. Wel kunnen luisteraars suggesties doen voor de winnaar van deze laatste categorie. Verder worden prijzen uitgereikt in de categorieën Beste Artiest, Beste Nieuwkomer, Grootste Hit en Beste Live Act. Ook de categorie Beste Live Act betreft een publieksprijs.

Ook heeft Qmusic vrijdag bekendgemaakt dat Willy William en Claude zullen optreden tijdens de awardshow. De zender deelde eerder al dat Tom Grennan, Becky Hill, Davina Michelle, Son Mieux, Duncan Laurence, Armin van Buuren, Suzan & Freek, Flemming, Lost Frequencies en Kris Kross Amsterdam op 3 februari zullen optreden.

Qmusic maakt op een later moment bekend wie de genomineerden zijn en wie de prijzen uitreiken.