Idee voor eenmalige dageditie Glastonbury afgeschoten

De organisatoren achter het Britse festival Glastonbury hebben het idee om in september alsnog een kleinschalig evenement te organiseren laten vallen. Festivalbaas Emily Eavis zegt op sociale media dat het niet doorgaat "om verschillende redenen".

Eavis' vader en medeorganisator Michael Eavis stelde in januari dat er mogelijk een eendaags evenement zou komen ter vervanging van Glastonbury, dat dit jaar voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door kan gaan vanwege de coronacrisis. Er lag al een vergunning klaar voor een festival met 50.000 bezoekers.

Het terrein van Glastonbury gaat komend weekeinde overigens wel open. Op het landgoed van de familie Eavis, waar in het festivalweekend normaal gesproken ruim 200.000 mensen komen, is nu een kleinschalige familiecamping opgezet. Er vinden geen optredens of andere evenementen plaats.

Op 18 september is het 51 jaar geleden dat de eerste editie van Glastonbury plaatshad. In de tussentijd groeide het festival uit tot een van de grootste en populairste ter wereld. In 2019 werd de 36e en voorlopig laatste editie gehouden.