Ié vervangt geblesseerde Botteghin bij Feyenoord

HEERENVEEN (ANP) - Eric Botteghin doet donderdag niet mee in de kwartfinale van de KNVB-beker van Feyenoord bij sc Heerenveen. De Braziliaanse centrale verdediger is geblesseerd en wordt vervangen door Edgar Ié.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd, 1 februari thuis tegen FC Emmen (3-0), is het basisteam van Feyenoord op nog een plaats aangepast. Orkun Kökcü keert terug op het middenveld. Tegen Emmen ontbrak hij met een blessure. De van Besiktas gehuurde Oguzhan Özyakup, die Kökcü tegen Emmen verving en een doelpunt maakte, zit in Heerenveen op de bank. Datzelfde geldt voor de weer fitte linkerverdediger Ridgeciano Haps.

De spelers van Feyenoord dragen in het Abe Lenstra-stadion rouwbanden wegens het overlijden van materiaalman Carlo de Leeuw.

De winnaar van het duel tussen Heerenveen en Feyenoord treft in de halve finale van de beker NAC Breda. De eerstedivisionist verraste woensdag AZ (1-3).

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Ié, Senesi en Malacia; Toornstra, Kökcü en Fer; Berghuis, Jørgensen en Sinisterra.