IFFR vertoont Along the Way in slotweekend in bioscopen

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat tijdens het slotweekend Along the Way vertonen in de bioscoop. De film van Mijke de Jong gaat in bioscopen in Rotterdam, Groningen en Amsterdam in wereldpremière, maakte de organisatie woensdag bekend. Along the Way is gemaakt op basis van het verhaal van de tweelingzussen Nahid en Malileh uit Iran, die De Jong leerde kennen tijdens haar vrijwilligerswerk in kamp Moria op Lesbos.

Hoewel het kabinet dinsdagavond aankondigde dat bioscopen weer open mogen, blijft de rest van het programma van de 51e editie alleen online te zien. "Op 15 december kondigden we Along the Way aan als openingsfilm, maar kort daarna moesten we vanwege de coronamaatregelen de moeilijke beslissing nemen om IFFR 2022 alleen online te laten doorgaan. Op dit moment is het helaas onmogelijk om die beslissing terug te draaien en op deze korte termijn een evenement op locatie te organiseren", aldus festivaldirecteur Vanja Kaludjercic.

IFFR gaat woensdag van start met de film Please Baby Please van Amanda Kramer. Het filmfestival duurt tot en met zondag 6 februari.