Ihattaren hervat na conflict met coach Schmidt groepstraining PSV

EINDHOVEN (ANP) - Mohamed Ihattaren heeft woensdag de training bij PSV hervat. De 19-jarige middenvelder werd zondag om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten voor de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1). Ihattaren had zich volgens trainer Roger Schmidt niet professioneel opgesteld rond de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de Europa League.

De selectie van PSV was maandag en dinsdag vrij. Ihattaren was woensdagmiddag in de eerste oefensessie na het conflict met Schmidt weer van de partij en hij deed de gehele training met de groep mee. "De coach heeft aangegeven dat hij vanaf vandaag weer gewoon mee kan trainen. Verder is er niets meer te melden", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV.

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Ihattaren, was zondag boos op PSV en Schmidt. Hij was vooral niet te spreken over het statement dat PSV naar buiten bracht en zei daar met de Eindhovense club over te willen praten.

"De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen", luidde de verklaring die PSV zondag kort voor het begin van de wedstrijd tegen Ajax publiceerde.