Ilse baalt dat ze niet is gevraagd voor rol tijdens songfestival

Hoewel Ilse DeLange in 2014 tweede werd tijdens het Eurovisie Songfestival en haar pupil Duncan Laurence in 2019 won, is de zangeres niet gevraagd om er dit jaar betrokken bij te zijn. Tot grote verbazing van haarzelf. "Ik vind het heel gek, daar ben ik heel eerlijk in", zei Ilse dinsdag in College Tour.

De zangeres weet nog goed dat ze samen met het team van Duncan na de winst in Tel Aviv aan het fantaseren was over wat ze zouden mogen doen als het evenement naar Nederland kwam. "Je hebt al die ideeën en je landt op Schiphol en dan komt er letterlijk en figuurlijk een Calm After The Storm", zegt ze hintend op het songfestivalnummer van haar en Waylon als The Common Linnets. "Je denkt eerst nog; misschien gaat die telefoon een keer over, maar dat gebeurde maar niet."

Ilse weet niet wat voor rol ze had willen spelen bij het songfestival in Rotterdam Ahoy. "Wat ik al fijn had gevonden was als ons een kop koffie was gegund met de vraag: zouden jullie iets willen doen? Dat was al genoeg geweest."

Waarom die uitnodiging niet is gekomen, weet ze niet. "Ik vind dat jammer en behoorlijk ongepast", zegt de zangeres, die eraan toevoegt "niet gefrustreerd" te willen overkomen. Ook heeft ze naar eigen zeggen haar gevoelens kenbaar gemaakt bij meerdere mensen van de organisatie.

De organisatie van het songfestival was niet gelijk bereikbaar voor commentaar.