Ilse DeLange over ontvangen oeuvreprijs: ben nog lang niet klaar

Ilse DeLange vindt het een "enorme eer" om bij de Buma Awards de Lifetime Achievement Award te ontvangen. "En dat te midden van al dit muzikaal talent waardoor ik altijd zo geïnspireerd word. Ik ben heel dankbaar voor mijn leven in de muziek en geniet er nog altijd ontzettend van", zei een emotionele DeLange bij de uitreiking, maandag in theater Spant! in Bussum.

"Bij het woord lifetime ga je natuurlijk terugkijken. Dat is best veel inmiddels, en daar ben ik heel trots op", zei de 45-jarige zangeres, die de prijs kreeg voor de bijdrage die ze al meer dan 25 jaar levert aan de Nederlandse muziekindustrie. "Het begin is het allerbelangrijkste moment", blikte ze terug. "De eerste song, de eerste mensen die meezingen, de mensen die zeggen dat je goed of bijzonder bent. In die beginnetjes zit de magie."

Zelf had ze niet verwacht dat ze de prijs nu al zou krijgen. "Je denkt toch dat je daar pas op latere leeftijd misschien voor in aanmerking zou kunnen komen", zei DeLange vlak voor de uitreiking tegen het ANP. "Maar ik zie het gewoon als dat mensen waarderen wat ik doe en dat ik goed bezig ben." En daar gaat ze voorlopig ook mee door. "Natuurlijk heb ik ook al een soort van leven in de muziek achter me. Ik ben vrij jong begonnen. Maar ik ben nog lang niet klaar met muziek maken, hoor! Het voelt meer als een prijs middenin mijn carrière."