Imelda Staunton begint aan opnames van The Crown

Imelda Staunton is maandag begonnen aan de opnames van het vijfde seizoen van The Crown. De Daily Mail spotte de Britse actrice, die in de populaire Netflixserie de rol van koningin Elizabeth speelt, in kostuum in de haven van de Schotse stad Macduff.

Staunton schoot scènes aan boord van een boot. Ook acteur Andrew Havill was bij de opnames aanwezig. Wat zijn rol is in de vijfde reeks van The Crown is nog niet bekendgemaakt.

Voor Staunton is het de eerste keer dat ze in de huid kruipt van de Queen. De 65-jarige actrice, bij het grote publiek bekend van haar rol als Dolores Umbridge in de Harry Potter-reeks, speelt Elizabeth in de vijfde en zesde reeks. Ze volgt daarmee Olivia Coleman en Claire Foy op die de koningin ieder twee seizoenen in eerdere levensfases speelden.

Oudere acteurs

Ook de andere leden van het Britse koningshuis worden vanaf het vijfde seizoen gespeeld door nieuwe oudere acteurs. Zo nemen Dominic West, Lesley Manville en Jonathan Pryce de rollen over van respectievelijk Josh O'Connor als prins Charles, Helena Bonham Carter als prinses Margaret en Tobias Menzies als prins Philip.

De vijfde reeks verschijnt volgend jaar op Netflix. De precieze datum is nog niet bekendgemaakt.