In the Heights scoort minder goed dan verwacht

De langverwachte musicalverfilming In the Heights heeft moeite publiek te vinden. Dit weekend bleef de opbrengst uit de box office in de VS achter bij de verwachtingen, en maandag liet kijkcijferdienst Samba TV weten dat de film ook op HBO Max niet echt wil scoren.

Filmstudio Warner maakte eind vorig jaar bekend dat het in 2021 alle blockbusters zowel in de bioscoop als op streamingservice HBO Max zou uitbrengen. Het bedrijf geeft, net als andere streamingplatformen, geen kijkcijfers vrij. Derde partijen als Samba TV doen daar marktonderzoek naar. Daaruit zou in dit geval blijken dat in de eerste drie dagen op HBO Max, de film daar door 693.000 huishoudens is bekeken.

Ter vergelijking: in de afgelopen weken scoorden films als Godzilla vs. Kong (3,6 miljoen kijkers), Mortal Kombat (3,8 miljoen) en The Conjuring 3 (1,8 miljoen) volgens de cijfers van het bedrijf veel beter in hun eerste dagen op de streamingservice.

Het Amerikaanse box office-resultaat voor In the Heights bleef dit weekend steken op 11 miljoen dollar, waar analisten hadden verwacht dat er voor 20 miljoen aan bioscoopkaartjes voor de film zouden worden verkocht.

Lin-Manuel Miranda

In the Heights is geregisseerd door Jon M. Chu (Crazy Rich Asians) en geproduceerd door Lin-Manuel Miranda, die ook de liedjes voor de gelijknamige Broadwaymusical schreef. Beide producties zijn gebaseerd op een boek, dat zich afspeelt in de vooral door Dominicanen bewoonde wijk Washington Heights in Manhattan. De film, die vanaf 1 juli in de Nederlandse bioscopen te zien is, kreeg overwegend positieve recensies.