Inclusieve hiphop-boyband Brockhampton stopt ermee

Boyband Brockhampton houdt het voor gezien. De Amerikaanse hiphoppers zullen voor onbepaalde tijd een pauze nemen na hun optreden op het festival Coachella, zo kondigde de band op Twitter aan.

"De komende optredens van Brockhampton in Londen en op Coachella zullen hun laatste als groep zijn. Alle andere shows worden geannuleerd", luidt een officiële verklaring aan muzieksite Billboard. "Na deze shows zal Brockhampton als groep voor onbepaalde tijd een pauze nemen. Ze nodigen hun fans uit om het einde van een tijdperk met hen te vieren tijdens deze laatste optredens."

Het optreden in Londen vindt begin februari plaats, terwijl de Coachella-weekends zijn gepland voor de tweede helft van april.

Brockhampton werd in 2010 opgericht. De groep staat bekend om zijn inclusieve line-up van zwarte muzikanten en lgbtq+-leden. Bandlid Kevin Abstract had eerder al eens laten doorschemeren dat de groep misschien uit elkaar zou gaan. Hij twitterde in maart vorig jaar dat Brockhampton niet lang meer muziek zou uitbrengen. In 2021 verscheen nog wel het album Roadrunner: New Light, New Machine. Het was hun zesde album.

In 2018 was Brockhampton in Nederland te zien op het festival Lowlands.