Ingrid Wolf eerste vrouw in raad van commissarissen PSV

EINDHOVEN (ANP) - Voor het eerst in de clubhistorie maakt een vrouw deel uit van de raad van commissarissen van PSV. Ingrid Wolf volgt Bert van der Els op, meldde de Eindhovense club dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie. De 48-jarige Wolf is directeur van Medisch Centrum Haaglanden.

"Met haar expertise van de medische zorg, gezondheid en vitaliteit past Ingrid uitstekend in een raad van commissarissen die toezicht houdt op een topsportomgeving. Ook in de ontwikkeling van het Sport Performance Center, een speerpunt in de Visie 2030 van PSV, zijn adviezen en controle van een specialist van haar niveau welkom", zegt Jan Albers, president-commissaris.

Naast Albers en Wolf zitten ook Robert van der Wallen, Ton van Veen en oud-doelman Hans van Breukelen in de raad van commissarissen van PSV.

Puma

PSV sloot dinsdag ook een deal met Puma. De komende vijf jaar zijn de Brabanders verbonden aan het Duitse sportmerk. PSV werkt nu nog samen met Umbro, en daarvoor onder meer met Nike en Adidas. De deal met Puma moet PSV extra miljoenen opleveren.

"Puma biedt ons de kans om uniek en authentiek te blijven, terwijl we tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de kennis en kwaliteit van één van ’s werelds grootste sportmerken", zegt Frans Janssen, commercieel directeur van PSV.