Inmiddels 100.000 bezoekers voor Depot Boijmans

ROTTERDAM (ANP) - Het begin november voor publiek geopende Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft inmiddels 100.000 bezoekers gehad, aldus een woordvoerder vrijdag.

Het gebouw van architect Winy Maas, in de vorm van een schaal, is bekleed met 1664 panelen van spiegelglas, in totaal 6609 vierkante meter, waarin Rotterdam, de hemel en de voorbijgangers weerspiegelen. Het gebouw, waarin de 151.000 internationale kunststukken vanaf 1400 met een gezamenlijke waarde van 8 miljard euro zijn ondergebracht, heeft 94 miljoen euro gekost en geldt als een grote blikvanger in de om zijn architectuur steeds beroemdere havenstad.

Tegelijk kan nu de hele collectie worden getoond, terwijl er op zaal altijd maar een fractie te zien kan zijn wegens ruimtegebrek. In Boijmans zelf is nu overigens helemaal niets te bewonderen, want het museum is tot 2028 dicht wegens een verbouwing.

"Dat we ondanks een lockdown van zes weken nu al aan de 100.000 bezoekers zitten is natuurlijk prachtig nieuws", aldus directeur van Boijmans Sjarel Ex.