Instagram begint proef met betalende abonnees

Socialmediaplatform Instagram gaat influencers de mogelijkheid geven om betalende abonnementen aan te bieden aan hun fans. Dat heeft Instagram-baas Adam Mosseri aangekondigd. Makers hebben volgens hem "behoefte aan een voorspelbaar inkomen", zei hij in een video. "En abonnementen zijn een van de beste manieren om voorspelbare inkomsten te hebben."

In eerste instantie zal Instagram de betalende abonnementsfunctie uitrollen in de Verenigde Staten. Betalende abonnees zouden dan zowel exclusieve stories als lives te zien kunnen krijgen. Via een paars symbool naast hun naam, zullen de makers hen ook gemakkelijk kunnen identificeren.

Een klein aantal makers van Instagram-content in de VS zal deelnemen aan een test die deze week van start gaat, aldus Mosseri. De geselecteerde makers worden daarbij in staat gesteld om abonnementen te verkopen voor toegang tot exclusieve content, waaronder livestreams. "Na verloop van tijd hopen we deze functies uit te breiden, omdat het belangrijk is dat abonnementen worden geïntegreerd in de hele Instagram-ervaring," zei Mosseri.