Inter-coach Conte: duel met Real Madrid is een finale voor ons

MILAAN (ANP) - Coach Antonio Conte van Internazionale heeft nog maar eens het belang onderstreept van de thuiswedstrijd tegen Real Madrid woensdag in de Champions League. "Na onze nederlaag in Madrid en twee gelijke spelen tegen Borussia Mönchengladbach en Sjachtar Donetsk hebben we niet veel andere opties meer", gaf hij toe. "Er zijn geen uitwegen meer, dit is een finale voor ons. Als we het echt willen, kunnen we winnen van Real. We hebben een combinatie nodig van concentratie, gretigheid en sluwheid."

Conte erkende dat Inter, met verdediger Stefan de Vrij in de gelederen, een moeizame fase doormaakt. De laatste vijf duels, inclusief twee in de Champions League, leverden slechts één overwinning op. Die enige zege werd zondag behaald, 4-2 tegen Torino, na een achterstand van 2-0 na ruim een uur. International De Vrij viel een kwartier voor tijd in.

"Er is voldoende gepraat, niemand kan om de feiten heen", betoogde Conte. "Iedereen zal nu zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, ik ook. Als je bij Inter wilt blijven spelen, zul je het op het veld moeten laten zien. Kritiek of druk moet je accepteren. Als je dat niet kan of wilt, moet je naar een kleinere club verhuizen waar je een rustiger leven kunt leiden."

Inter staat in de Serie A op de vijfde plaats. In groep B van de Champions League is de Milanese club met 2 punten hekkensluiter.