Inter moet tegen Sjachtar in Kiev genoegen nemen met gelijkspel

KIEV (ANP) - Internazionale is er niet in geslaagd zich te revancheren voor de nederlaag tegen Real Madrid (0-1) in de openingswedstrijd van de Champions League (groep D). De Italiaanse kampioen kwam, met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij als basisspelers, in Kiev tegen Sjachtar Donetsk niet verder dan 0-0.

Opmerkelijkste speler was Dumfries, die in de eerste helft de hele rechterkant bestreek. Vroeg in het duel was hij onbedoeld betrokken bij het uitvallen van Lassina Traoré. De oud-PSV'er kopte vallend een bal door en kwam daarna uiterst ongelukkig op een been van de oud-Ajacied terecht. De spits uit Burkina Fasso verliet het veld op een brancard, vermoedelijk ernstig geblesseerd.

Inter was beter, gevaarlijker, maar liet na afstand te nemen. Edin Dzeko miste de grootste kans. De van AS Roma overgekomen Bosniër knalde na een hoekschop op 3 meter van de doellijn over. Sjachtar stelde er een paar speldenprikjes tegenover.

Na rust kende de veelvoudig Oekraïense kampioen minder schroom. De Slowaak Milan Skriniar voorkwam ternauwernood dat Pedrinho een harde voorzet van Dodô van dichtbij kon intikken. Dumfries assisteerde De Vrij en Skriniar steeds meer als een klassieke linksback. Hij voorkwam, ten koste van een gele kaart, dat Michailo Moedrik in scoringspositie kon komen door de invaller hardhandig in de kraag te grijpen. Een slotoffensiefje, met De Vrij koppend bijna nog als matchwinner, bracht voor Inter niet het gewenste resultaat.