International Weghorst besmet met coronavirus

WOLFSBURG (ANP) - International Wout Weghorst heeft positief getest op het coronavirus. De spits van VfL Wolfsburg is in quarantaine gegaan en is voorlopig niet beschikbaar voor de Duitse club, die het woensdag in de Champions League opneemt tegen RB Salzburg.

"Weghorst klaagde zondagochtend over symptomen en een naderhand uitgevoerde test gaf een positieve uitslag. Weghorst werd direct geïsoleerd en is thuis in quarantaine gegaan. Alle andere tests die zondag en maandag zijn uitgevoerd op de spelers, coaches en andere medewerkers waren negatief", meldt Wolfsburg in een verklaring op de website.

Weghorst raakte eind vorig jaar in opspraak na uitlatingen over het coronavirus. "Stel je voor, er is een vaccin dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen. Tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt", zei Weghorst cryptisch.

Later bood hij zijn excuses aan. "Ik heb veel mensen in mijn vriendenkring die besmet zijn met het coronavirus en daardoor weet ik precies welke effecten dit virus heeft en hoe gevaarlijk het kan zijn", stelde Weghorst na de ontstane commotie.