Internetprijzen voor The Rock, Pharrell, Oprah, Dua Lipa en BTS

De 'Oscars van het internet' zijn dinsdagavond uitgereikt, en die Webby Awards gingen dit jaar naar onder anderen Dua Lipa, Oprah Winfrey, Pharrell Williams, The Rock en BTS.

Pharrell Williams won een speciale award, die voor het eerst werd uitgereikt, de Webby Anthem Award. Pharrell krijgt de prijs omdat hij zich inzet voor gelijkheid in onderwijs en bedrijfsleven. Hij helpt leerlingen uit achterstandsbuurten. Acteur Dwayne 'The Rock' Johnson kreeg ook een special achievement award voor zijn posts op Instagram, Twitter, Facebook, Snapchat, TikTok en YouTube.

De populaire Zuid-Koreaanse popgroep BTS kreeg twee awards, voor hun carpoolkaraoke en voor een virtueel concert dat de band vorig jaar gaf. De zeven jongens traden in oktober op vanuit Seoul en dat werd online bekeken door bijna een miljoen mensen over de hele wereld.

Daten in coronatijd

Zangeres Dua Lipa kreeg ook twee awards. De clip van het lied Hallucinate werd uitgeroepen tot beste geanimeerde muziekvideo. Met James Corden zong ze over daten in coronatijd en dat was de beste comedyvideo.

Oprah Winfrey kreeg ook een Webby. Haar Oprah's Book Club werd uitgeroepen tot beste podcast over kunst en cultuur. Oprah zelf was ook genomineerd, als beste host van een podcast, maar die prijs won ze niet.

Moederschap

Anthony Fauci, topman van de Amerikaanse strijd tegen het coronavirus, werd uitgeroepen tot persoon van het jaar, omdat hij sociale media gebruikt om het publiek te bereiken en foute informatie over het virus tegen te gaan. Regisseur Ava DuVernay kreeg ook een Webby, omdat ze zich inzet om Hollywood diverser te maken.

Actrice Kristen Bell maakte volgens zowel de jury als het publiek de beste aflevering van een podcast. In The Motherly Podcast gaf ze andere moeders advies over het moederschap. Andere prijzen gingen naar tv-kok Gordon Ramsay en actrice Jennifer Garner. De zender Comedy Central won de meeste Webbies, namelijk veertien, en werd daarom uitgeroepen tot mediabedrijf van het jaar.