Invaller Abraham helpt FC Groningen aan zege op Fortuna Sittard

GRONINGEN (ANP) - Paulos Abraham heeft FC Groningen aan een thuiszege op Fortuna Sittard geholpen. De 18-jarige aanvaller mocht na rust invallen en tekende voor het enige doelpunt: 1-0.

Abraham trof doel in de 50e minuut, op aangeven van Tomas Suslov. Hij was direct na rust in het veld gekomen voor de geblesseerde Jørgen Strand Larsen. FC Groningen blijft de nummer 6 van de Eredivisie, met een achterstand van 1 punt op het als vijfde geklasseerde Feyenoord dat zondag nog tegen AZ speelt. Fortuna staat negende in de Eredivisie.

Fortuna Sittard was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Lisandro Semedo kreeg een mooie kans om het overwicht van zijn ploeg te belonen. De aanvaller schoot echter naast. Bij Fortuna Sittard maakte doelman Piet Velthuizen zijn debuut. Hij viel al na 22 minuten uit, met ogenschijnlijk een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Alexei Koselev, die Fortuna Sittard mogelijk gaat verlaten.

Abraham dacht FC Groningen in de slotfase op 2-0 te zetten. Zijn tweede doelpunt werd echter afgekeurd op advies van de videoscheidsrechter, die zag dat Alessio Da Cruz buitenspel stond.