Invaller Bergwijn held van Spurs met twee goals in blessuretijd

LEICESTER (ANP) - Steven Bergwijn heeft een heldenrol vervuld voor Tottenham Hotspur in de uitwedstrijd tegen Leicester City. De Nederlandse aanvaller kwam als late invaller in het veld en scoorde twee keer in blessuretijd. Met die twee goals kantelde Bergwijn een achterstand van 2-1 om in een overwinning van 3-2.

Bergwijn staat deze winter nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. De Amsterdamse club heeft naar verluidt 18 miljoen euro over voor de oud-speler van PSV. Coach Antonio Conte had opnieuw geen basisplaats ingeruimd voor Bergwijn. Hij viel pas in de 79e minuut in. Voordat hij in blessuretijd zijn twee treffers scoorde, kreeg de de Nederlander eerst nog een gele kaart. Daarna schoot Bergwijn binnen twee minuten twee keer raak. De winnende goal viel in de 97e minuut.

Leicester City was op voorsprong gekomen door Patson Daka. Harry Kane maakte voor rust gelijk. De thuisclub kwam in de 76e minuut op 2-1 door een treffer van James Maddison. De Spurs leken op een nederlaag af te stevenen, maar met zijn ijskoude afmakers bezorgde Bergwijn de club uit Londen toch de 3 punten. De Spurs klommen naar de vijfde plaats in de Premier League.