Invaller Rashford leidt ManUnited langs West Ham in extra tijd

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft in de Premier League het duel om de vierde plek gewonnen. De ploeg van coach Ralf Rangnick versloeg op eigen veld West Ham United met 1-0. Het doelpunt viel in de extra tijd en kwam op naam van invaller Marcus Rashford. Daardoor staat ManUnited nu op de vierde plaats, met 1 punt meer dan nummer 5 West Ham en een wedstrijd minder gespeeld.

De stand in de bovenste regionen van de Premier League geeft echter nog wel een vertekend beeld. Zowel nummer 6 Tottenham Hotspur als nummer 7 Arsenal moet nog een aantal duels inhalen.

Cristiano Ronaldo was voor de rust de gevaarlijkste man op Old Trafford. De Portugese vedette kon Manchester United echter niet aan een voorsprong helpen. Hij had afgelopen woensdag tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Brentford (1-3) nog de nodige commotie veroorzaakt met een boze reactie na zijn wissel in de 71e minuut. Daar bleek hij niet van gediend.

Ronaldo mocht tegen West Ham de wedstrijd uitspelen. Hij kon echter het verschil niet maken. Rashford daarentegen vervulde wel een hoofdrol bij ManUnited. Hij tikte vlak voor het eindsignaal een voorzet van Edinson Cavani, die eveneens was ingevallen, van dichtbij in. Daarmee werd Rangnick beloond voor zijn wisselbeleid. Donny van de Beek bleef bij de thuisploeg op de bank.

Degradatiekandidaat Newcastle United behaalde bij Leeds United de tweede competitiezege: 0-1. Jonjo Shelvey scoorde een kwartier voor tijd uit een vrije trap. Bij Leeds speelde verdediger Pascal Struijk de hele wedstrijd.