IOC: alle 206 olympische comités willen dat Tokio doorgaat

LAUSANNE (ANP/AFP) - Alle olympische comités van de 206 bij het Internationaal Olympisch Comité aangesloten landen kijken unaniem uit naar de Spelen in Tokio komende zomer en zijn vastberaden het evement te laten doorgaan. Dat zei voorzitter Thomas Bach van het IOC in een videoboodschap exact zes maanden voor aanvang van het evenement. "Zes maanden voor de Spelen kijkt de hele olympische beweging uit naar de openingsceremonie op 23 juli", zei Bach.

De Duitser vond het nogmaals noodzakelijk zijn vaste geloof dat de Spelen doorgaan uit te spreken na een publicatie in de gezaghebbende Britse krant The Times waarin een lid uit de Japanse regeringscoalitie zei dat Japan achter gesloten deuren al heeft besloten dat de Spelen in Tokio vanwege de coronapandemie niet doorgaan.

"Ik heb met alle 206 nationale olympische comités van de wereld gesproken en ze zijn allemaal volledig toegewijd en kijken uit naar de Spelen. We genieten de volledige steun van de Japanse regering. Iedereen is echt vastbesloten om van deze Olympische Spelen het licht aan het einde van de tunnel te maken."