‘IS executeerde in half jaar 1900 mensen’

BEIROET (ANP) - Sinds de oprichting van het IS-kalifaat in Syrië en Irak deze zomer, heeft de terreurgroep al 1878 mensen geëxecuteerd. Dat meldde het Syrische Observatorium voor Mensenrechten zondag.

IS (Islamitische Staat) staat bekend om de wreedheden, waarvan ook regelmatig filmpjes op internet verschijnen. Volgens het observatorium zijn 1175 burgers geëxecuteerd, onder wie acht vrouwen en vier kinderen. Veel van hen waren lid van de Sheitaat-stam in Syrië, die zich al vechtend verzette tegen de komst van het kalifaat.

Ook zouden er 120 mensen zijn gedood die lid waren van IS, maar de interne regels schonden of terug wilden keren naar hun land van herkomst. Nog eens ruim vijfhonderd geëxecuteerden maakten onderdeel uit van legers van de Syrische leider Bashar al-Assad, en 81 vermoorde mannen vochten voor rivaliserende groepen.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Windows 8

    ies koeltoer en ab-so-luut niets te maken met de Islam want die wil alleen vrede. Het zijn die vervelende mensen telkens.
    Uiteraard straft hun pedofeet hen allen in het hiernamaals want eigenlijk is hij zo machtig dat hij hier niks kan doen en dus maar mensen op beestachtige wijze laat afslachten.
    Is dat een beetje correct zo , moslims?

    Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *