Israël bestookt militaire doelen in Syrië

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - Israëlische legerhelikopters hebben vrijdag militaire doelen in het zuiden van Syrië bestookt als vergelding voor eerder afgevuurde "munitie" vanuit Syrië. Hierdoor zijn de spanningen tussen beide buurlanden verder opgelopen.

Israëlische "aanvalshelikopters raakten militaire doelen in het zuiden van Syrië die tot de Syrische strijdkrachten behoren. Een aantal doelen werd geraakt, waaronder SAF-observatieposten en inlichtingenverzamelingssystemen op SAF-bases", aldus een verklaring van het Israëlische leger.

In de verklaring staat dat de aanvallen een reactie zijn op "munitie ... afgevuurd vanuit Syrië" richting de Golanhoogten, die Israël sinds de Zesdaagse Oorlog van 1967 bezet.

Het rommelt weer langs de grens tussen Israël en Syrië nadat maandag een strijder van de door Iran gesteunde Libanese sjiitische Hezbollahgroepering werd gedood bij een aanval die schijnbaar door Israël werd uitgevoerd aan de rand van de Syrische hoofdstad Damascus. Het Israëlische leger zei dat het sindsdien zijn troepen heeft versterkt aan het noordelijke front, waar Israël grenst aan Libanon en Syrië.